the kids of tomorrow don't need today when they live in the sins of yesterday

Godkväll! Just ni sitter jag och har just sminkat mig (rastlös?! Nej, men faktiskt så hittade jag en tutorial på sotade ögon så jag måstade testa!) och kollar på Kvällsöppet. Handlar om elitklasser och skolan etc, personligen hatar jag Jan Björklund. Jag gick på en friskola på gymnasiet, vilket är det bästa jag någonsin gjort. Skolan fick priser efter priser för kvaliteten, och det förtjänade den verkligen. Däremot så tycker jag hellre att det borde satsas pengar på att förbättra den kommunala skolan, istället för att skära ner på resurser för att öppna fler friskolor. Låter väldigt dubbelmoraliskt av mig, men såhär; den kommunala skolan har aldrig erbjudit mig det jag förväntar mig av en skola, därför valde jag en friskola på gymnasiet som är det absolut bästa jag gjort. Men, är det inte bättre att det statliga, som ändå ska stå för medborgarnas grundtrygghet, förbättras än att människor tvingas välja företag?

Svår disskusion, men det finns ju en anledning till varför friskolor får så bra resultat. Varför inte ta efter det istället för att minska resurserna till skolor och på så sätt sänka kvaliteten ännu mer? Aja.

Vart det bra? :D


Kommentarer
Postat av: wallis

SV: Du har så rätt så! Kostym på en kille och han har halva inne ;)

2011-04-06 @ 23:07:18
URL: http://wallismode.blogg.se/
Postat av: sajdf

"Men, är det inte bättre att det statliga, som ändå ska stå för medborgarnas grundtrygghet, förbättras än att människor tvingas välja företag?"



Förutom att skolan inte är statlig alls, den är kommunal, och det är kommunerna själva som bestämmer över pengar och så i skolorna. Det är inte statens fel, utan kommunernas eget fel. Eller ja, den regering som gjorde skolan kommunal kanske. Hmmn.

2011-04-06 @ 23:18:27
Postat av: Emily

Jag tycker hellre att man ska satsa på det statliga (utbildning/ omsorg/ vård etc) än att göra allting privat. Som jag också säger så finns det en anledning till att det privata går så mycket bättre, och därför tycker jag att man måste se till det och fundera över vad som kan förbättras inom staten, landstingen och kommunerna.

2011-04-06 @ 23:23:57
URL: http://syntheticdarkness.blogg.se/
Postat av: Eila J

Gryymt bra! :D



Läget?

2011-04-06 @ 23:46:26
URL: http://elfj.blogg.se/
Postat av: Sandra

Jätte roligt att du är med i Dagens blogg hos mig :) Allt bra?

2011-04-07 @ 09:12:27
URL: http://saaandriiie.blogg.se/
Postat av: JULIA ERIKSSON

Fin blogg du har tjejen!

2011-04-07 @ 09:27:15
URL: http://jjuliaeriksson.blogg.se/
Postat av: Sandra

Kul att du är med :) härligt! Jorå de är bra :) vad gör du då :)?

2011-04-07 @ 09:31:39
URL: http://saaandriiie.blogg.se/
Postat av: Charlotte

Tycker inte den offentliga skolan har så mycket att erbjuda. Det problemet löser man inte med privatskolor. Det som händer då är att man skapar en elit - de som har pengar får bästa utbildningen - resten får typ dårlig utbildning.

Det ligger i samhällets intresse att förbättra den offentliga skolan avsevärd. Det betyder också att vi måste förstå att det kostar mer pengar, fler ressurser etc. Man kan inte få bra resurser med den lönenivån som finns för lärare. Självklart är det så. Det måste satsas - och även satsas på fortlöbande efterutbildning av lärarna. Annars kommer skolan inte att förbättras - tvärtom

2011-04-07 @ 10:02:46
Postat av: Anonym

Det finns ingen statlig utbildning, all vård ligger i landstingen. Staten har inget att säga till om där, det är kommuner och landsting som bestämmer hur mycket pengar dessa verksamheter skall få, och bestämmer hur verksamheterna skall se ut. Så att försöka påstå att det är något fel på den politik regeringen för, och att det är där problemet med skolan ligger, är rätt korkat.

Gnäll på landsting och kommun, där har vi socialdemokrati i många fall, där kommunala skolor inte fungerar då. Och där kan man inte säga något elakt alls om Björklund. Jag tycker illa om de socialdemokrater som bestämde att vi skulle göra skolan kommunal.

Friskolor är ett fruktansvärt bra komplement till den skola som kommunerna uppenbart inte klarar av att styra, eller skiter i att försöka hålla ordning på. Sen är ju skolsystemet vi har i de kommunala skolorna byggd efter den socialistiska principen "alla ska ha det lika jävligt".

2011-04-07 @ 11:44:00
Postat av: Emily

Helt ärlit är det ganska korkat av dig, vem du nu än är att inte kunna föra en neutral korrekt diskussion, utan att göra det som ett angrepp. I grunden är jag mer vänster än höger, uppenbarligen, men det finns stora brister inom staten (jo jag vågar definitivt påstå att det är staten, oavsett om du försöker lägga över hela ansvaret på kommunerna) som måste lösas, det måste satsas. Friskolor är ett otroligt bra komplement till en skola som inte fungerar, det håller jag helt med om och jag gick som jag sa själv på en friskola för att den kommunala skolan inte var tillräckligt bra. Men, jag tycker att det ska satsas mer på allt som har med det statliga och offentliga att göra istället för att starta upp fler friskolor som gör att klyftorna ökar redan i barnålder.



Och jo, jag har all rätt i världen att tycka otrolig illa om Jan Björklund, dessutom tycker jag ännu mer illa om den nya skolreformen som antagits.

2011-04-07 @ 11:50:10
URL: http://syntheticdarkness.blogg.se/
Postat av: Anonym

Korkat? Jag argumenterar precis lika som du. Precis lika korkat isåfall.

Hur ökar klyftorna, om inte genom att den kommunala skolan missköts av kommunerna. Alliansregeringen har varit inne på att förstatliga den kommunala skolan igen, för att säkra att den ska fungera som den ska. Samtidigt har man infört hårdare krav på lärare, vilket är bra.

Jag tycker illa om vänstermänniskor som inte har sett verkligheten.

2011-04-07 @ 13:45:04
Postat av: Anonym

Sen kan väl alla som vill gå på en friskola?

2011-04-07 @ 13:46:29
Postat av: Emily

Jag har verkligen jättesvårt att ta dig seriöst, bland annat för att jag inte har någon aning om vem jag pratar med.



Jag förstår verkligen inte hur du kan säga att du tycker illa om vänstermänniskor, känner du mig? Är mina åsikter tillräckligt för att du ska tycka illa om mig som människa?



Du har inte en aning om vad jag och min familj har genomgått för lidande just på grund av hur dåligt utbildningen, vården och omsorgen och överlag bemötandet av invandrare har sett ut. Jag har nog sett verkligheten mer än vad du har, du har inte en aning- och det finns otroliga brister inom den offentliga sektorn, därför tycker jag att man ska satsa istället för att montera ner. Nej, det är inget fel om någon vill gå på en friskola, jag gjorde det själv och det är en av tre skolor i Sverige som enligt Skolverket inte har haft något, nada, zero att ändra på.



Härmed ser jag den här diskussionen avslutad.

2011-04-07 @ 16:25:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0