technology is so not my thing

Nu har jag varit både iväg till vuxen psykiatrin och hem. Kändes skitkonstigt, det var lixom vuxna som var där och väntade, inte mammor med tonåringar eller småbarn, utan vuxna människor. Men den här läkaren jag träffade var riktigt bra, hon var tydligen "specialist" inom ätstörningar. När jag satt och pratade med henne kännde jag mig verkligen sjuk, missanpassad. Men det är väl kanske därför jag går dit (x Fick en ny tid nästa vecka, känns bra. Ska även till dietisten nästa vecka. Woho.

Nu är det dumma med allt att Fredrik är i Ljusdal och jobbar, men eftersom att han har ändrat med ljudsystemet vi har och bytt mixerbord etc så har jag ingen aning om hur jag får igång ljudet! I NEED MUSIIIC.


Apropå så måste jag försöka få i mig något också. Jag brukar kunna fuska lite när Fredrik inte är hemma, vilket är dumt. Jag ska spela lite nu, sen göra en kopp té och en ostmacka tror jag. Och jordgubbar.

let's play doctor

Blir hemma från skolan idag, har en ganska påträngande huvudvärk. Det är ju jättebra, speciellt eftersom att jag har en del att göra i skolan. Men jag ska försöka göra en del hemma, spela in lite om mitt kaffedrickande och knäppa lite bilder. Det borde jag kunna göra, i alla fall.

Sen vid 15:00 har jag min första tid på vuxen psykiatrin. Känns skitläskigt! Efter fyra år på BUP, så har jag ingen aning om vad som väntar mig. Jag hade gärna fortsatt på BUP, jag trivdes jättebra med den psykologen. Jag får hoppas att det blir bra här med. Ska prata med en läkare idag, har jag för mig. Tyvärr så är Fredrik påväg till Ljusdal nu, så jag kan inte ta med mig honom heller >: Läskigt!

Men det första jag ska göra nu är att titta på något avsnitt av True Blood, och eventuellt sova lite mer. Ha en bra dag! (:

psykisk hälsa- komplicerad problematik

Överskriften ändrade hela min framtid.

Två stycken från mitt universitet var på skolan idag och pratade med oss treor, och jag har varit helt inställd på att jag inte vill plugga vidare, att jag vill jobba och få en inkomst så jag kan "leva" på riktigt när skolan är slut, men jag sneglade på informationspappret och såg ovanstående mening, och då var jag fast. En två-årig utbildning i Sundsvall, för att sedan få en högskole examen inom omvårdnad. Dessa ämnen ska läsas:

Omvårdnad a: Psykiatrisk omvårdnad 1, psykisk hälsa/ ohälsa
Omvårdnad a: Vetenskapsteori, metodik och etik
Medicinsk vetenskap a: Psykiatri
Sociologi a: Välfärdsstatens förutsättningar
Omvårdnad a: Psykiatrisk omvårdnad 2, bemötande, kommunikation
Kriminologi a: Tillämpad kriminologi
Omvårdnad b: Psykiatrisk omvårdnad 3, rehabilitering
Kriminologi a: Beroendelära
Kriminologi a: Riskbedömning för våld
Omvårdnad b: Psykiatrisk omvårdnad 4
Samt praktik
Allt detta på två år, och efter det kan jag jobba inom psykiatrin, rättspsykiatrin, socialtjänsten, kriminalvården samt statens instutitionsstyrelse. Så nu bär det till att leta lägenhet i Sundsvall. Jobba i sommar, försöka leva snålt och sedan söka studielån. Egentligen vill jag inte alls ha studielån, men den här utbildning är verkligen lockande. Så den ska jag söka nu, ikväll eller imorron kväll.

Annars har dagen varit mysig, dock är jag supertrött. Ska ta mig en kopp té snart och sedan lägga mig och läsa. Ha en bra kväll! (:  

and then the winter came

Jävla skitväder, alltså. Jag vill ha färg, värme, frisk luft, glädje.. Kunna gå en promenad utan jacka och långbyxor! Jag hatar vinter. Så fort jag tittade ut genom fönstret i morse var det nära att stänga av alarmet och sova vidare. Men det skulle ju inte funka.

Jag sitter och har nyss ätit frukost, och tittar på nyhetsmorgon. Mysigt mysigt. (: Jag tror att jag ska till varubolaget och fota nu, fast jag vet inte. Måste nog åka dit iaf och kolla om det är någon där! Skönt att vara där, det är verkligen trevliga människor. Dock skulle jag behöva vara i skolan för att börja på en film som ska vara klar nästa vecka. Jag ska göra en film om kaffe. <:


Jaja, det blir säkert något bra med den här dagen också.


Hörs senare!

crazy thinking

Jag försöker intala migsjälv om att jag inte är tjock, och att jag gör rätt. Att jag ska fortsätta kämpa och ignorera tankarna som snurrar och försöker få in mig på fel spår igen, men det lyckas inte alltid lika bra. Inte idag.

strawberry and some fire

Blev en härlig kort dag idag, faktiskt! Den började bra i skolan; blev massa snack med Erika och Jocke och lite andra. Massa trevligt! Och jag kom igång ganska bra med inledningen på min berättelse. Sen efter lunch fick vi erbjudandet om att åka till biblioteket, vilket jag och Jocke snappade direkt. Vi ringde sambo och han kom och hämtade oss strax efter ett, så då bar det ner på bibblan en stund. Kikade runt lite och snackade historia och andra konstiga grejjer, precis som det alltid blir när jag och Jocke går igång. Åkte hem lite tidigare, dock. Lånade en bok, och sen åkte jag och handlade. Jordgubbar och annat vardagslyx (jag älskar vardagslyx!), men även en vårglöd. Och namnet passar verkligen, den är alldeles knallgul. Helt underbart! ..Fredrik berättade att han slängde en del av våra blommor i helgen, för de hade dött. Jag har verkligen ingen aning om hur man bibehåller en blommas liv, men den här ska jag verkligen försöka mig på. :D

Har även hunnit gjort en affisch till stadt nu när jag kom hem, det är G fest på torsdag! Duktigt av mig. Nu börjar jag bli riktigt hungrig, så jag ska ta och försöka knåpa ihop någon god middag.

Sen ikväll är det ju Arn, klockan 20:00 på tv4. Då kommer jag sitta bänkad framför tv:n, iaf!


Ha en bra kväll!

monday morning

Nu sitter jag och väntar på att åka till skolan. Har duschat håret, sminkat, fixat håret och ätit min älskade frukost. Den betår som vanligt av yoghurt och müsli + juice. I vanliga fall brukar jag ta frukt också, men jag orkade inte det idag. Sen får jag ju inte glömma medicinen som gör mig lite mänsklig :D haha. Jag måste även erkänna att jag sitter bänkad varje morgon framför nyhetsmorgon på tv4, jag tycker att det är så mysigt! Och så hänger man med lite om vad som händer i vår värld.

Om en kvart ska jag ta och börja klä på mig, borsta tänderna och väcka min chaufför a.k.a sambo :D Verkligen härligt att inte behöva åka bussen! Jag hatar att åka buss. I skolan så har vi K-projekt hela dagen, som just nu innebär litteraturhistoria. I love it! Jag skriver en berättelse, vilket jag tycker är jätteroligt.



Men nu ska jag ta och fokusera på sportpanelen! Hörs senare!






summertime

Jag har just duschat och försökt hängt med lite om vad jag missat den här dagen utan internet. Det är sjukt vad en dag utan internet kan göra! Vilken panik jag får, för att jag inte hängt med. Ganska löjligt faktiskt, för på en skala; hur många bryr sig om vad jag gjort? Haha. Men jag kom i alla fall hem till en jätteglad sambo som hade städat hela lägenheten, varenda milimeter dessutom! Och möblerat om vardagsrummet, så det är jättestort helt plötsligt! Jättefint blev det, som ett helt nytt rum. Jag måste nog tacka Dennis också som hjälpt till! :D


Det var verkligen gulligt av min älskade fästman att göra det! <3 Då behöver inte jag tänka på städning den här veckan! Yeeeiy! :D Men visst var det konstigt imorse att vakna, en timme för sent?! Kändes skitkonstigt, och jag och mamma har suttit och gäspat och pimplat kaffe hela dagen. (x


Nej, nu ska jag strax bege mig mot sängen, ta med mig Terry Pratchett tror jag minsann! Ha det så bra!









kicked out

Idag sover jag hos mamma och pappa. Jag och sambo åkte till hans föräldrar igår, där jag sedan fick strikta order om att jag inte får visa mig i lägenheten under hela helgen, så imorse när han åkte vidare till Ljusdal blev jag avsläppt hos mamma och pappa. Jag undrar vad han håller på med! Han sa att jag skulle få en riktigt stoooor överraskning. ^^ -jag hatar överraskningar :D Haha. Men det är ju alltid mysigt att vara "hemma" lite, så det ska nog gå bra. Jag och mamma har disskuterat hela eftermiddagen om olika ämnen, och jag fick en riktigt bra idé till projektarbetet. Det blir verkligen påfrestande att skriva självbiografin när jag fortfarande är mitt uppi allt, jag går fortfarande genom behandlingen, så det har inte gått så bra som jag tänkt. Men vi kom på att jag kan skriva en samhällkritisk roman istället där jag kan göra fiktiva människor, men ta tabu ämnen som till exempel kokain.

Så nu grubblar jag över en jättebra idé som ligger i skallen. Kan bli riktigt bra! (:

Jag ska ta och dricka lite mer kaffe med mamma nu. Ha det så bra!





/emily

lets start over

ny blogg. egentligen vet jag inte varför, men det känns bra. här ska jag vara hundra procent ärlig, både mot migsjälv och för alla andra. this is gonna be me.











/emily

RSS 2.0