each day will bring us brand new scars

God kväll (: Jag kikar på film nu på sexan.. minns inte vad den heter. Härlig slö dag. Laddar upp med energi för premiärsimning imorron, höhö. Ska bli riktigt skönt! Och kul :D Hoppas att någon av tjejerna vill med, Jannica verkar vara på i alla fall. Blir najs! Ska ta och göra lite té.. kolla på filmen och vänta på att håret ska torka så jag kan gå och lägga mig. Ha en fortsatt bra kväll! (:


a beautiful mind

Hejhej! Har just kollat klart på en otrolig film, sitter och gråter lite för migsjälv faktiskt. Filmen heter A beautiful mind, som handlar om John Nash's liv, det går inte riktigt att förklara mer än att han är schizofren men lärde sig att skilja på hans verklighet och "verkligheten", och han vann nobelpriset. Helt otrolig film. Alla borde se den! Dessutom så spelar Russel Crowe huvudrollen, en av mina favoriter. Han gör den här filmen otroligt bra också. Riktigt bra film.

Nu tror jag att jag ska typ.. kolla på tv eller nåt, höhö. Eller ta en powernap, sov ju inte så mycket inatt eftersom att de kom imorse och väckte mig. Pluus att jag inte kom hem förrän strax efter tre. He. Så ja. Äh, vi får se vad det blir!


running, always running

Hallå! Gud vad skönt det är idag, med fint väder, gott kaffe, lite ensamtid, inget smink, ofixat hår, inga uppgifter att göra (fast i och för sig tycker jag ju att det är riktigt kul med skolarbetet, men skönt att inte behöva plugga liksom), bara mys och ta-hand-om-migsjälv-dag. Ligger i soffan just nu med datorn i knät och Oprah på tv. Kommer nog ligga här hela dagen :D Weej. Hämta fram en bra bok snart, och brygga lite mer kaffe.. :D

Ha en bra dag allesammans!

i wanna dance with somebody, dance dance dance

Hallåååå! Askul kväll igår, det måste jag börja med att säga! Hallelujah för fint folk som vet hur man piggar upp Emily. Var inte så jättemycket folk, alldeles lagomt. Umgicks med Mia hela dagen för att sen vid halv elva ungefär dra oss ut på bockarna. Anton var ju där, såklar ;D Haha. Dansade till stängning, vilket var grymt kul, sen åkte jag hem helt enkelt. Och imorse, klockan åtta ringde det på dörren. Jag ramlar ur sängen, försöker pilla bort sömngubbar ur ögonen, hitta byxor, hitta glasögon (vilket jag gav upp), och tillslut öppnar jag dörren. Där står det en gubbe som säger "Jag behöver komma in i din lägenhet." Ööh. Jag svarar "För att?" Och där kommer han väl på att han glömde presentera sig, och det visade sig att han jobbar åt Mitthem och ska fixa värmen i trapphuset. Hö.

Så, nu springer det killar in och ut ur lägenheten, Mitzi är galen efter en torkad torsk och jag försöker smälta att gruppuppgiften blev GODKÄND :D


this morning belongs to you

Godmorgon! Skönt att vara ledig idag, kliva upp lite senare än vanligt, hinna duscha, titta på Days of Our lives.., det har hunnit blivit ljust och fint ute också. Jag sitter och äter frukost nu, ska snart dricka lite kaffe. Sen ska jag göra mig klar att åka till hudik. Ska bli riktigt kul att gå ut med Mia ikväll! Wii. Och har jag riktigt tur så skulle Jocke åka upp från Gävle med :D *Hoppashoppas* Dock så kommer jag åka hem inatt runt stängning, för Fredrik skulle vara i Hudik hela natten, av någon anledning, så då kan jag åka hem istället för att sova kvar. Är alltid roligare att vakna hemma <: Men hur som, äta klart frukosten nu. Hörs lite senare!


before you know it, she'll be gone

Trött, ont i huvudet, börjar känna att jag är ute på väldigt djupt vatten. Ni vet sådär, när man själv är så pirrig och hoppfull så man inbillar sig en massa saker, och missar helt alla signaler som visar åt andra hållet? Japp. That's me. Fast att jag vet det, så fortsätter jag att inbilla mig, hoppas. För man vet ju aldrig, kanske kanske.


i'll never be your perfect girl

Hallå! Klar med sista uppgiften, skickat in den och kommit hem. En veckas ledighet, sköönt. :D Men jag kommer bli så rastlös alltså, det är för lång tid att gå runt och göra ingenting. Imorron ska jag dock ut på bockarna i Hudik, blir så awesome :D Wii :D Haha, världens problem liksom, men jag kan inte bestämma mig för om jag ska ha klänning eller om jag ska ha typ en liten mer vardaglig klädsel. Ääh, tar det imorron (x Har kikar på Beverly hills nu också, ska lägga mig och läsa lite True blood tror jag! (: Hörs lite mer senare!


we fight life with life

Hallå! Har en kort liten paus just nu, sitter i en datorsal och dricker kaffe och äter macka. Är hungrig som en gnu alltså! Och jag (vi) var så nervös inför rollspelet, och när jag är vervös blir jag jättehungrig. Haha, konstigt egentligen. Men i alla fall, det gick superbra på rollspelet för oss idag, vi fick jättebra feedback av läraren och vi var pålästa i så många olika ämnen kring patienten, så oavsett vad de andra frågade hade vi ett svar. Superbra gick det! Så nu är det överstökat, och jag ska göra klart den sista uppgiften, för att sedan vara ledig tills på tisdag. Sweet!


everything you love will burn up in the light

Godmorgon! Är förvånansvärt pigg just nu, var superjobbigt att kliva upp men nu är jag superpigg. Haha, tur det i alla fall. Mumsar på frukosten och kollar på nyhetsmorgon. Snaart är det nyheter. Och sen ska jag göra mig klar och springa till skolan.. ha examination, vilket idag betyder rollspel. Jag viiiill iiiinteee. Gaah. Men idag kör vi skiten ur de där gamlingarna som klagade på oss förra gången! Ska sitta kvar efter det också och göra klart sista uppgiften för den här kursen, blir sent idag. Ha en bra dag alla!


show me what i'm missin' now and what i shouldn't know

..Min "lilla" kattunge har inte hängt med i svängarna riktigt, hon har inte förstått att hon blivit en deel större än när jag köpte henne. Hihi, men hon är min lilla prinsessa så det gör ingenting för min del :*



too late, i never said goodbye

Hallå! Då var jag tillbaka hemma igen. Tog en bra stund.., meen det blev många roliga sidospår också. Haha. Underbara tjejer det där! Rollspelet kommer bli grymt, haha :D ..Kan vi ju hoppas i alla fall. Om det fyller ut 20 minuter som det ska göra, är jag ganska osäker på dock. Wtf, brista eller bära. Skönt att komma hem och äta igen, dricka kaffe och chilla i soffan. Hörs lite senare!


silent night, let me sleep away theese memories within

Godmorgon! Alltså, visst är det måndag idag? Känner mig sjukt förvirrad i dagarna, haha. Ledig två dagar förra veckan, gick halva fredagen, ledig två dagar.. ledig idag :D Haha, men jag ska träffa tjejerna och vi ska öva på det andra rollspelet vi ska ha, som vi ska ha imorron. Blir kalas det! Inte för att jag alls tycker om att vara med i rollspel, men. Jaja. Just nu sitter jag och kämpar i mig frukost, av någon anledning vill jag inte ha så mycket som jag brukar äta. Har ätit hälften men är nu helt proppmätt- inte bra! Ska brygga lite kaffe snart, sen ska jag börja göra mig klar.

Men vi hörs lite senare!


you were the one to cut me, so i'll bleed forever

Hallå (: Tänk att mot kvällen blir jag alltid liksom lite nere, orkar liksom inte hålla humöret uppe. Är det bara mig det är så för? Som om verkligheten hinner ikapp mig på kvällen, och oftast är det inte riktigt det jag vill. Eller, jag vet inte. But I do know this; nu går jag och lägger mig i sängen med en bok tills jag somnar. Hörs imorron.


brought to the sky

Hallå! Har just tagit en lång dusch, riktigt skönt. Diskat har jag gjort (duktig jag är), skrivit en kladd till skolarbetet.. eller ja, nästan iallafall. Det är ungefär en massa stödord, sidhänvisningar och titlar som är nerkladdat på ett papper. Blir kul att renskriva det på tisdag. He. Magen börjar kurra ganska fint nu också.. Måste ta och äta något, men jag vet inte vad. Palla laga mat. Jag vet! Risifrutti och frukt ;D Frukt = smoothie, btw. Ska fixa det, sen ska jag nog ta och läsa lite True blood tror jag.. Hörs lite senare!


so this is my star-crossed wasteland

Hallå! Sitter och pluggar, försöker göra en kladd av den sista uppgiften för den här kursen; utifrån litteratur identifiera begreppet psykiatrisk omvårdnad och, reflektera kring detta och sedan applicera detta på hur jag tror att jag kommer vara när jag börjar jobba + att jag ska ta som exempel på min omtalade schizofrena patient. Detta ska skrivas på två sidor. Alldeles för liiiiite, jö. Ge mig plats att skriva och reflektera och använda glömda hjärnceller :D Men ikke. Har även försökt hitta de fyra andra böckerna som jag missat (loooool) till nästa kurs, och har jag tur har jag hittat tre av dem i alla fall, begagnade men oanvända för cirka 300 :D Wii, hoppas hoppas. Ser dock ut som om jag är tvungen att köpa en av dem ny, och då blir det runt 200 för den. En av böckerna som jag hittat kostar 230, så den är ganska dyr att köpa i affären så jag hoppas att den fanns kvar som begagnad (stavas det så?).

Well well, jag ska fortsätta plugga en stund till. Ha det så bra så länge! (:


she is the dusk

Godmorgon! Det är jättefint väder här idag, hurra! Blir kanske till att ta en promenad lite senare då och kanske att kameran följer med. Jag vaknade vid nio av att kissen ville ha mat, höhö, och när jag inte gick raka vägen till hennes matskål började hon gråta, typ. Haha, hon är så söt :D Nu sitter jag och dricker kaffe och kollar på Gilmore girls, jag vill verkligen ha den boxen! Kollade alltid på det när jag var yngre, tills jag flyttade hemifrån för då fanns inte femman längre. Men nu så!

Haha, när jag skulle äta frukost så hittade jag riktigt stora vindruvor, fyra stycker tar upp nästan hela min hand :D


i found myself, that's why you're gone

Hallå! Har pysslat lite på bloggen tidigare, läst True blood, mumsat i mig risifrutti och läst lite mer. Inte helt fel! Faktiskt väldigt skönt att vara ensam en kväll, och sova ensam. Tid för migsjälv, liksom. Jag ska snart plocka fram resterna av Ben&Jerry glassen som blev kvar igår, ta fram lite vindruvor och kolla på Family guy. Goa grejjer det! Maraton it is. Hoppas att ni alla har en bra lördagkväll! (: Hörs kanske lite senare, annars imorron :D


this passion of mine

..Hejhej! Nu sitter jag hemma, mamma och pappa har åkt och Fredrik har åkt iväg till Ljusdal för att festa lite. Kände att jag inte alls är på humör för att festa.. i Ljusdal.. Höhö. Anyhow, jag och mamma gick runt en sväng på stan (efter att vi börjat med en fika med pappa och Fredrik också), jag handlade ett vitt linne, helt plain och en tröja med puffärmar. Typ vit-beige randig. Sweet <: Seeeen så köpte jag ett par skor också, är helt kär i dem, haha. Fodrade är dem också, så jag kommer kunna ha dem hela vintern hoppas jag. Dagen avslutades på Waynes, myysigt värre!

Nu ska jag ta och dricka kaffe och mysas med Mitzi, men jag tänkte vara snäll och visa skorna ;)


we'll travel to the stars

Godmorgon! Somnade ganska tidigt igår framför Family guy, efter en del glass ;D Haha. Men det finns en hel del kvar som jag kan äta ikväll, woo! Nu sitter jag och ska försöka bota min kaffehuvudvärk med, just det; kaffe. Ska försöka slänga på mig lite kläder snabbt och sminka mig lite fort för mami & papi kommer hit upp nu snart och hälsar på. Vi ska ner på stan och kika, sen funderar jag på om jag skulle ha visat universitetet och så. Blir superbra! (:


Ha en fortsatt bra lördag, så hörs vi mer sen!

alaska baked, or phish food?

Hallå! Mm, en två timmar lång powernap kan jag ju inte säga nej till alltså. Sköönt! Ätit lite middag också, och nu funderar jag starkt på om jag ska springa ner på Frendo och handla lite till migsjälv till fredagsmys; funderar dels på Ben&Jerrys, men tänkte även köpa lite frukt och juice.. Hade tänkt att vänta med glass och så till imorron, men what the..! Jag har gått och blivit en riktig godisälskare alltså, haha. Lite lustigt. Och det bästa är att jag inte har ångest över det! :D

Japp, Frendo nästa, sen Idol och sen ska jag nog lägga mig och läsa! (:



all glory to the one in existance

Hallå hallå! Hemma igen, druckit en kopp té, kollat på Oprah.. Skickat in arbetet! Nu väntar en ensam kväll, ta-hand-om-migsjälv-kväll. Riktigt skönt, faktiskt! Kommer säkert ta en powernap också, hihi. Fast en myskompis hade ju inte varit fel. Får hoppas på att Mitzi är lika mysig som hon är på morronen, då ska hon vara uppe i mig hela tiden, gosa och kurra och pussas. :D


sometimes i feel like call you, but i know you won't be there

Hallå! Det är riktigt skönt med min lärare, för hon är så engagerad i oss och vill verkligen att vi ska lyckas med arbetet, så vi har haft henne lite på morronen och pratat om hur det går, hur det känns, och så frågat en massa kring arbetet. Det är riktigt bra det här! Nu sitter jag och en av tjejerna och ska skriva klart uppgiften, förhoppningsvis skicka in det idag. Så det enda vi behöver göra på måndag är att uveckla vårat rollspel; på tisdag är det examination och då ska vi ha ett rollspel som är som en behandlingskonferens. Blir bra det!

Börjar dock redan bli hungrig, haha. Får skynda att göra klart och gå hem och äta. Vilket påminner mig om vilket jävla skitväder det är idag.. >:

Men ni får ha en fortsatt trevlig dag!

friday feels like monday

Godmorron! Puuh, är riktigt trött idag, har ont i huvudet och vill bara ligga under täcket och sova. Meen, inte idag. Ska snart till skolan, och när själva föreläsningen (eller vad vi hade idag) är klart, så ska jag träffa tjejerna och förhoppningsvis göra klart gruppuppgiften. Kan bli riktigt bra det där! Fått respons på förra uppgiften, och det var godkänt och inga bekymmer. Hallelujah :D Haha. Nej, äta frukost och kika klart på nyheterna. Hörs lite senare!


all the pain i thought i knew

Hallå! Japp, jag åker till Hudik. Tar med mig böcker och block etc. så jag kan plugga hela kvällen, men jag satsar även på att fika med Erika (om hon kan, vill säga) och förhoppningsvis även Mia! :D


Hörs ikväll någon gång!

you don't have it in you, do you?

Godmorgon! Guud så skönt det var med en sovmorgon idag, alltså. Har just klivit upp och satt igång tv:n, kikar på Våra bästa år. Höhö. Jag ska ta och sätta igång lite kaffe och göra lite frukost. Sen ska jag duscha och försöka bestämma mig för om jag ska till Hudik eller inte. Men ni får ha en fortsatt bra dag så länge!


night is the new day

Hallå! Har typ just vaknat nu igen, låg och läste True blood och lyckades somna ganska bra. Skönt! Blir verkligen trött nu för tiden sen skolan började, inte för att det är så krävande- det blir bara så mycket att bearbeta på något vis. Har mycket som snurrar i huvudet, bland annat skolarbetet. Men det är sjukt kul och jag är fortfarande lika peppad, så det gör ingenting att jag blir lite trött. Är ledig imorron med, vilket verkligen är skönt. Funderar på om jag ska åka in till Hudik, men jag kan inte riktigt bestämma mig :P Haha. Åka med Fredrik ner när han ska jobba.. Kan ju ta med så jag kan plugga också, brukar inte finnas så mycket att göra där de senare timmarna innan de stänger.

Jaja, det kan jag ta imorron ^^ Ska snart kolla på Idol, göra té och mysa ner mig i soffan. Jag och Mitzi har passat på att ha lite kvalitetstid också!


thrown down upon the earth

Hej hej! Mjaa då är jag hemma igen. Vi fick gjort en hel del idag, det känns bra. Skrev ner en kladd på det som skulle vara med, så skulle en av tjejerna renskriva när hon kom hem. Det var väldigt snällt av henne :D Och, lyckades ragga till mig några simkompisar, hallelujah :D Är riktigt peppad på att börja simma. Alltså bara ta det jättelugnt i början, men sen allteftersom klara mer och mer. Antar jag. Kanske hinner nästa vecka? Skulle vara skönt.

Nu är jag i alla fall hemma, tänkte ta någon timme ledigt och sen sätta mig med nästa uppgift, som dock ska vara inlämnad nästa fredag- har en bra stund att göra den på, med andra ord. Det är bra, så har jag mycket tid och kan finslipa och så på den. Plus att jag ska kika igenom böcker till nästa kurs.. Hörde att det ska vara fem böcker, och inte bara de två som jag hittade. Inte bra. Men det löser sig. Nu ska jag kika runt på nätet, kanske ta en powernap och läsa lite. Hörs senare!


on my way

Hejhej! Nu ska jag alldeles strax åka till skolan, har lyckats övertala Fredrik att skjutsa mig, så slipper jag gå med alla böcker. Woho! Ska försöka ta mig till simhallen en snabbis också, kolla hur mycket det kostar och hur det ser ut och så. Vill nämligen börja simma lite!

Ha en bra dag!


the last sunshine

Godmorgon! Idag (och imorron) är vi lediga, känns jätteskönt. Men idag ska jag träffa tjejerna klockan elva, och vi ska försöka göra klart den andra gruppuppgiften som ska vara klar på tisdag, så det blir nog flera timmar på bibblan idag. Men inte gör det något. Blir nog mysigt! (: Ska ta med mig kaffe och lite mat, så jag inte dör :D Haha. Men nu ska jag nog ta och äta lite frukost, magen kurrar ganska fint. Hörs lite senare!


this feeling inside, it cannot be described



I'm falling,
Watching as you're hurting
I'm down here I'm on my knees
How can I survive?
And you turn to me and promise me you're ready
And tell me you'll be waiting on the other side


the clothes you left still lie on the floor

..Har just läst ett kapitel i boken Kris och Utveckling av Johan Cullberg om katastrofpsykiatri, och det är verkligen spännande. Han tar upp bland annat estoniakatastrofen som exempel. Fascinerande. Han skriver väldigt djupt också, förklarar hur det känns på ett djup som inte många skriver. Läs den!

Middag nu, framför tv:n och Idol. Resten av kvällen blir soffhäng, i alla fall, Idol, Elvis och sist en dokumentär om jorden! (Y)

Hörs lite senare!


tired of trying

Hallå där! Nu är jag hemma igen, hallelujah :D Kom hem runt kvart över fyra eller så, har ätit lite, druckit kaffe och kollat på family guy. Har varit en intensiv, spännande och rolig dag. Jag och tjejerna hade en "tappa-allt-som-går-att-tappa-dag", haha xD Det var lite lustigt faktiskt. Men hur som, haft föreläsning om ångest, tvångslagar (LPT & LRV), depressioner och psykoser. Mycket kan jag i praktiken, eller vad man ska säga; jag har haft jättemycket problem med panikångest och så, men jag har aldrig sett det ur en vårdares syn. Ju mer jag lär mig om själva omvårdnaden kring psykiskt sjuka, ju sjukare ser jag migsjälv. Haha, alltså så länge jag äter medicinen är det ju ingen fara, men ändå. Hur som, så var det en lång dag som var väldigt givande. Nu ska jag ta och göra ingenting en stund, sen ska jag sätta mig och plugga lite mer :D Hörs senare!


you make me feel like a criminal

Godmorgon! Vilket jättetråkigt väder det är ute idag. Sug att gå till skolan i det, haha hoppas inte mitt kaffe blir kallt på vägen! (x Faktiskt måste jag säga att termomuggen jag köpte faktiskt funkar superb (: Perfekt med en stoooor kopp kaffe sådär när man just kommit till skolan. Och idag ska vi ha tre föreläsningar, så enligt schemat är jag inte klar förrän klockan fem. Men vi ska ha föreläsningar om ångest, depressioner och psykoser. Blir awesome! :D Nu sitter jag och tittar på nyhetsmorgon och äter frukost. Ni får ha en fortsatt bra dag! (:


'til the morning

..Och nu ger jag upp för idag! Har läst gamla patientjournaler nu en och en halv timme, eller nåt sånt. Inte skrivit någonting till gruppuppgiften, men jag skrev en del igår och jag tror jag har en klar bild av hur arbetet ska läggas upp. Så det känns bra! Tog en väldans kort promenad också, byta luft i lungorna och röra lite på mig. Nu ska jag nog ta och käka ett äpple, sen lägga mig i sängen under mitt varma täcke och läsa True blood. Cya tomorrow!


this innocence is brilliant, please don't go away

God kväll! Hehe, jag hann visst med en powernap sådär bara ändå också, otroligt skönt! Nu har jag just ätit middag och har lite paltkoma. Men den där powernapen gjorde susen, är ganska pigg igen nu. ^^ Dricker lite vaniljté för stunden och lyssnar på Avril Lavigne. Lääängesedan! Jag vaknade med en Avril låt på huvudet, så nu är det lite gammal nostalgi som gäller. Alltid kul :D


beverly hills

Hallå! Nu är jag hemma igen, tog runt två och en halvtimme att skriva en rapport på 2 sidor + en referenslista. Haha. Kuul. Uppgiften gick ut på att ha fotograferat tre bilder som är hälsofrämjande för mig, sedan hitta stöd för det i litteraturen eller artiklar, reflektera lite kring detta samt att placera detta på vår patient. På två sidor. Jag har tur om jag får E alltså! Jag siktar på A, men att skriva så kortfattat och få högsta betyg är inte min starka sida, jag vill skriva mycket och utförligt och riktigt djupgående. Men nu är den klar, så nu sitter jag och tar det lugnt en stund, kikar på Beverly Hills, dricker kaffe och äter jordgubbskräm. Hälsa indeed :D

Haha, vi hörs lite senare!


promoting myself

Hejhej! Rollspelet var ju inte direkt det roligaste jag varit med om, och bemötandet var kanske inte det bästa. Det var några som har jobbat flera år inom vården som absolut skulle påpeka att socailkontaktpersonen inte brukar vara med på samtal med patienten. Det tyckte jag var onödigt att säga. Men whatever. Godkänt och klart. Nu sitter jag och Jannica och håller på med den individuella uppgiften, ska försöka få klart den idag. Har gjort en liknande uppgift förut, men då var det inte att jag skulle specificera mig till filosofer, teoretiker och så vidare- då var det mer eget tänk. Men kul är det!


if i could breathe again, i'd choose a new beginning

Godmorgon! Vilket val det var igår, alltså. Sjukt spännande! Kan inte påstå att jag är glad över resultatet, men verkligen intressant. Tragiskt att det ser ut som det gör idag, men nu är det ju faktiskt bevisat. Är supertrött idag, var vaken några timmar längre än jag hade velat, och idag ska vi ha ett rollspel. Haha. Usch jag vill inte! Menmen, bara att bita ihop :D När vi är klar med det, så lutar det åt att vi ska träffas och börja på nästa uppgift. Tänkte även stanna kvar en stund och skriva klart min individuella uppgift. Så det blir nog ganska sent idag ändå. Men inte gör det nåt!

Neej, äta frukost och sånt nu. Hörs senare!


the longest year that had med down

Hallå! Jag sitter och pluggar nu, ska försöka skriva ner helt specifikt vilka förklaringar som finns bakom schizofreni, varför våran patient fick det, hur hennes sociala nätverk ser ut/ har sett ut, vilken omvårdnad som krävs, relationer, och en massa mer. Ska även försöka göra klart min individuella uppgift idag. Eller ja, skriva klart den och sen skriva om allt igen på skolan. Ehehe. Det blir bra det! Kul är det, om inte annat :D En perfekt dag att plugga på i alla fall, vädret är ju helt värdelöst och det är jättekallt här, så en kopp té är perfekt. Plus att det inte finns så mycket annat att göra på söndagar. Höhö.

Nej, jag ska fortsätta! Hörs lite senare!


back to where i use to be

Godmorgon! Vaknade tidigt idag, men det är bara skönt. Flera timmar med tid för migsjälv då, säger jag inte nej till. Har fått Sundsvalls Tidning idag också, skumt- har inte beställt hem den. Haha, men det gör mig ingenting, för vad är bättre än en trist och grå morgon än att dricka en varm nybryggd kopp kaffe, sitta i varma myskläder i soffan och läsa tidningen? :D Haha, vilken dröm alltså. Lite senare ska jag försöka göra den individuella uppgiften som ska lämnas in på fredag, försöka få klart den idag och kanske finslipa på den under veckan. Det är tack och lov en fotouppgift där vi skulle fota tre saker som stärker min hälsa; sedan ska vi hitta stöd i kurslitteraturen för att det faktiskt är hälsobefrämjande att.. till exempel sova. Eller vad man nu knäpper på! (:

Men, det första jag ska göra nu är att koka kaffe och läsa tidningen! :D



i never said goodbye

Godkväll! Ätit middag, och kvällsfika nu. Kollat på Shutter Island igen, bra film det. Nu sitter jag och kollar på Sveriges nästa statsminister, faan att jag inte får rösta alltså :P Haha. Hoppas att alla som får kommer rösta! Ska nog snart ge upp för idag, gå och lägga mig och läsa tror jag. Blir nog super det <:

Ha en fortsatt bra lördag kväll! <:


heartache syndrome

Hm, jag hade tänkt ut värsta jättebra att skriva, men nu när jag väl sitter här så kommer det ingenting. Vad ska jag säga? Pendlar mellan att vara riktigt trött, glad, pirrig, fundersam, osäker, förvirrad.. och ja, typ alla sånna känslor. Jag måste utgå från migsjälv, vad jag vill och vad som får mig att må bra. Eller hur? Jag brukar alltid säga "i slutändan är det migsjälv jag ska leva med, ingen annan". Och så är det ju. Någonstans måste jag börja, om den ena eller andra ändan är rätt vet jag inte, det märks allt eftersom. Antar jag. Ännu en lördag åt funderingar och tankar hit och dit. Börjar bli trött på det nu.


the feeling of being free

Hallå! Varit ute och fotograferat lite idag, härligt härligt! Det var ju en stund sedan, så. Inte riktigt tillräckligt mycket färger ute ännu, men ändå. Mysigt. Nu är jag superhungrig och lååågt blodsocker (klättrat nerför släntar, balanserat i konstiga ställningar, klättrat upp för släntar igen, promenerat.. ah, ni fattar vinken; ansträngd till tusen när jag inte fått träna på två år), så jag ska ta och äta lite och göra mer kaffe. Hörs lite senare! (:



it hurts, wounds so sore

Godmorgon! Så där en bra stund senare! Haha, jag åkte faktiskt till Ljusdal igår. Åkte och träffade på mamma och pappa. Jag och pappa satt och drack kaffe och pratade i nästan två timmar, det var inte helt tokigt faktiskt. Brukar vara svårt att fånga honom på jobbet, ledig, utan nåt att göra, så det var kalasbra tajmat där. Det liksom känns verkligen att i slutändan så är det "bara" familjen som räknas, som betyder något. Det är familjen som gör mig till den jag är, min trygghet. Tillsammans är vi starka, eller hur? <3

Ganska klichéartat, men det är verkligen viktigt att ta vara på tiden ni har tillsammans med era syskon, föräldrar, morföräldrar och så vidare. Innan det är försent.

Jag ska i alla fall koka lite kaffe nu, sen ska jag göra lite frukost och bänka mig framför tv:n, har en sjuhelvetes jobbig mensvärk just nu- soffan brukar kunna kurera den ganska bra! Haha. Hörs lite senare!

..oh, and by the way

..Haha, glömde berätta det igår; När jag kom hem hade jag fått hem röstkort från Sverigedemokraterna! Haha, jag var nära att dö av skratt alltså. Jag får inte rösta för att jag är invandrare, och det parti som vill ta bort alla mina rättigheter, vill att jag ska rösta på dem! Pff, kan det bli löjligare? :D Haha..

Är snart påväg ut genom dörren, men vi hörs senare!

not worth waiting for

Godmorgon! Hääärliga fredag, lediga fredag! Haha. Riktigt skönt att inte behöva kliva upp vid sex idag, det måste jag erkänna! Dock så ska jag träffa tjejerna vid elva, ryktades om att det skulle bjudas på bullar. Haha :D Men det vi först och främst ska fokusera på är att öva lite på vårt rollspel, USCH vad jag inte tycker om att medverka i sånt! Men måste vi så måste vi. Det jag ska göra lite fort nudå är att skriva lite kort om schizofreni och en kort kostplan, gjorde aldrig det igår. Nu är kaffet klart, dessutom. Jäkla tajming!

Ha en bra dag, så hörs vi mer sen! (:


can't figure it out

Hallå! Det som är lite dumt nudå med att vara ensam är att jag tänker alldeles för mycket då. Det måste jag sluta göra, hö. Så enkelt är väl det. Näää, inte direkt. Känner att jag är på lite dryghumör, haha. Passande. Funderar på att ringa ett jobbigt samtal ikväll. Eller det kanske inte alls blir jobbigt, men jag föreställer mig att det blir lite jobbigt. Jag hatar att prata i telefon, egentligen. Så bara där blir det jobbigt. Men, you gotta do what you gotta do, right? Håller på att kolla på film, men den var inte så bra som jag trodde, så jag liksom kollar.. pausar och gör annat, kollar.. pausar och gör annat. :P Robin Hood, vilket gör mig lite ledsen för Russel Crowe är en av mina favoriter, men. Jajajaja. Ska komma ihåg att skriva en kostplan till vår patient, och en kortis om schizofreni. Och ringa. Japp. Hörs lite senare kanske :D


i don't want to be a murderer

Hallå! Lång dag idag, och då stack jag och tjejerna ändå tidigare från skolan- den sista föreläsaren var sjukt tråkig och attityden var verkligen att det hon säger är rätt. Så det orkade vi inte med. Men första föreläsningen imorse var bra, omvårdnadsprocessen. Väldigt givande, faktiskt. Vi gjorde även manuset, eller vad vi ska kalla det för, till rollspelet. Brabra! Nu är jag hemma, skönt som sagt. Blir ensam ikväll, ärligt så känns det ganska skönt. Bara ta hand om migsjälv, jajemensan. Hehe. Men nu ska jag ta och spela lite en stund, tror jag.. (:


if i smile and don't believe

Godmorgon! Puuh, vad trött jag är idag. Igen. Haha. Fast det var ändå skönt att kliva upp på nåt sätt, liksom göra något och så. Har lyckats sminka mig och fixat håret lite, så jag känner mig liite mänskligare igen. Men helt kommer jag nog inte vakna förräns jag ätit frukost och fått lite kaffe. Så nu ska jag ta och göra frukost. Ska även försöka fixa ihop en liten lunch till senare idag, slutar fem idag så jag måste ha med mig lite kääääk, dårå. Och så ska jag kika nyheterna!

Ha en bra dag, så hörs vi lite senare! (:


sweet-talking-sugar-coated-candyman

Hallå! Tog en lång dusch, riktigt skönt. Gjort en minimal middag, kollat på tv och.. druckit kaffe. Nu äter jag resterna av marknadsgodiset och väntar på idol (: Sen ska jag lägga mig i sängen och läsa tror jag.. (: Ha en bra kväll!


..gosh, i need to do something

Gaah, jag har verkligen helt ofattbart tråkigt. Typ, rädda mig någon. Jag kan liksom inte riktigt bara sitta och läsa heller, av någon anledning. Har inte koncentrationen. Är nog för uttråkad för att ens göra det. Och inget bra på tv. Ingen att prata med, inte ens katten vill leka- hon vill bara sova. Äääääääh, ta en riktigt lång dusch kanske. En varm sådan. Rastlös rastlös rastlös.


whatever it takes

Hallå! Blev till en ganska kort dag idag med, ändå. Orkade inte med föreläsningen som skulle hålla på till fyra, det var liksom inte något jag inte redan visste. Så vi gick hem. Men idag var det i alla fall psykiatrins dag, och det kom folk från många avdelningar och informerade lite. Jag blev sjukt taggad på avdelning 52 a, som är människor mellan 18 och 45 år, bland annat människor med grova ätstörningar hamnar där, men även bipolära, maniska, depressiva, självskadare och så vidare. Liten blandning av allt det jag är intresserad av, men jag blev väldigt intresserad av rättspsyk också. Tur att vi inte har praktik förrän vecka 13 ;D Haha. Nu ska jag kika på Oprah och äta lite lunch! (:


the days has turned to years

Godmorgon! Är supertrött idag, orkar knappt lyfta händerna. Höhö. Fattar inte riktigt varför, men. Sov kanske inte så bra. Nu ska jag strax äta frukost i alla fall, och kolla på nyheter. Börjar tidigt idag med, det är Psykiatrins dag idag, så det kommer behandlare, skötare, läkare, f.d patienter och så vidare idag och ska föreläsa och berätta. Ska bli väldigt intressant. Dock så slutar vi fyra idag, blir lite jobbigt med mat då. Får ta med frukt.

Hur som, så är den här dagen lite speciell för mig; för fyra år sedan när jag gick i nian, blev jag hemplockad från skolan runt det här datumet, vi blev jättemobbade, jag var jättedeprimerad, var på god väg ner i anorexin, och så vidare. Men just den här dagen, var liksom pricken över i:et då min farfar dog. Så idag skänker jag honom en tanke. <3

atleast i've got her

Hejhej! Ååh, lilla kissen ligger på mitt bröst nu (det gör det lite svårt att skriva faktiskt) och kurrar och gnussar hennes huvud mot min haka. Tack snälla för henne! Jag behövde lite humor ikväll, så jag har kollat igenom nästan hela 2010's tjuvlyssnat, hah xD kul grejjer där! ^^ Men nu är det nog sovadax alltså, hörs imorron!


powernap

Hallå <: Hann med en powernap innan middagen, och kollade även lite på Avatar. Somnade och vaknade när över halva hade gått, så då orkade jag inte kolla klart. Just nu är jag vääldigt trött, på det mesta. Men så är det ju ibland. Det går över. Ska inte göra något alls nu, förräns klockan åtta då jag ska titta på Idol. Ääh, ha det bra <:


and that was that one

Hallå! Nu är jag hemma igen, känns jätteskönt. Handledningen kändes bra, det var skönt att prata lite snabbt med en lärare. Sedan satte vi oss i en datorsal (woho, jag har fixat passerkort) och är nu klara med den skriftliga rapporten. Känns awesome. Dock har vi inte lämnat in den idag, vi tänkte be läraren lite snabbt kika på den imorgon och sen lämna in den. Så nu kan jag andas lite. Den här skulle vara klar på fredag, så det känns bra. På måndag har vi ett rollspel som ska visas, det ska vi fixa imorron, men det ska nog inte vara några problem (om man bortser från den hemska scenskräcken jag har). Nu ska jag typ kolla lite på film eller så, sen ikväll ska jag ta tag och försöka läsa lite mer i böckerna, så jag får ännu mer kunskap till tentamen.

Hörs lite senare då! (:


tuesday, huh?

Godmorgon! Det var liiiite jobbigt att kliva upp imorse, för det var så mörkt och kallt men Mitzi låg längs min hals och kurrade och var så varm. Är lite seg idag, hade mer än gärna stannat hemma idag, men det går inte! Hoppas vi blir klar med grupparbetet idag. Vi ska ha grupphandledning nu på morgonen, det kan vara bra. Men nu ska jag försöka piggna på mig lite med nyhetsmorgon och frukost! (:

Hörs senare!


is everybody going crazy?

Hm, det känns som om jag bara stampar på samma ställe, jag blir så förvirrad. Ena dagen känns det som om jag bara gör bort mig och borde ge upp tanken på att det kanske kunde finnas något, nästa dag känns det jättepositivt och spännande. Och detta gör mig galen, att inte veta, att inte förstå hur jag ska tolka allt, vad jag ska säga, vad jag ska göra. Jag blir frustrerad. Riktigt frustrerad.. Jag vet vad jag vill, men jag är verkligen rädd för att jag bara gör bort mig.


princess, you've blowed me away

..Jag kikar på tv, och min älskade kissemiss ville också vara med. :*


can't figure out which way to go

Hallå! Nu är jag hemma igen och knaprar skorpor och dricker kaffe. Min katt är galen, hon leker med min tröja. Hö. Men så söt hon ändå är! :D Haha. Idag hade vi en liten föreläsning, eller vad man ska kalla det, om praktikplatser vi kan vara på. Det är verkligen svårt det där! Jag tycker att det är jätteintressant med alla typer av ohälsa inom psykiatrin; jag vill vara på rättspsyk, på eventuella behandlingshem, hjälpa till med missbrukare.. psykakuten och så vidare. Fast ändå lutar det åt att jag vill hålla på med barn/ ungdomar. Och då tänker jag, att ja! BUP kan ju vara nåt. Men aldrig i mitt liv att jag skulle vilja praktisera på BUP i Hudik, där jag spenderat så mycket tid som patient. Och vuxenpsykiatrin går inte heller, varken i Hudik eller här eftersom att jag vilken dag som hellst kommer få ny kontakt här. Jävlar vad svårt det blev! Haha.

Jajajaja, det får jag fortsätta tänka lite på. ^^  Hoppas att ni alla har en bra dag! (:

no time sleeping

Godmorgon! ..Hmm, sovit i typ fyra timmar inatt. Kunde bara inte somna! Riktigt störande! Är dock inte alldeles för trött nu, så det är ju bra i alla fall. Kikar på nyheterna nu, äter frukost. Är på såhär lite likgiltigt humör idag, så det ska bli bra att komma till skolan. Börjar kvart över åtta idag med. Japp. Ha en bra dag!


something sweet and something strong



i don't know wich way to turn, but i want to turn towards you

i'm calling it broken

Hallå! Hm, det hade slutat regna märkte jag när jag gick ut. Det liksom tog bort halva poängen med att promenera i regnet. Jaja. Det gick ju ändå. Skönt att komma ut och röra lite på sig. Jag har bestämt mig för att faktiskt totalt skita i att jag inte får röra på mig, jag kommer aldrig kunna bygga upp min kropp och få helt normala matvanor om jag inte får motionera. Nej, jag tänker absolut inte börja träna- det kommer kroppen inte klara av, men promenera. En stund i veckan, det tror jag kan bli en bra början. Min psykolog tycker att jag ska börja simma, typ en timme i veckan. Tror det skulle vara skönt. Undrar vart simhallen ligger i Sundsvall?

Nu har jag just sköljt ut färgen ur håret också.. Så får ni se sen när det är torrt <: Snart blir det middag också, awesome!

in the shadow of the valley of death

Hallå! Tjaa.. nu har jag liksom skrivit ihop det jag tror kan vara det mest väsentliga i uppgiften. Blev inte alls mycket, känns som om det är alldeles för lite. Hoppas på att mina gruppkompisar har med annat än det jag har :P Tur att det är en gruppuppgift känner jag nu i alla fall.

Knarkar Manson idag, och just nu spelar jag. Men jag funderar på om jag ska dra på mig lite kläder och gå ut i regnet och promenera. Känns ganska lockande, faktiskt. Kanske senare, för nu dricker jag ju kaffe. Men det blir nog faktiskt till det sen.

Äh, får se vad det blir! ^^


i know what lies behind the scars

Godmorgon! Eller ja.. godförmiddag kanske passar bättre. Har sovit jättetungt i flera flera timmar. Blev akuttrött igår och somnade ganska tidigt. Jag ska snart sätta igång med plugget igen, försöka göra det lite snabbt idag så jag kan lägga mig i soffan resten av dagen sen. Mm. Ah. Precis. Kaffe ska jag hämta strax också.

Hörs lite senare.


i can't get enough

Hejhej! En chai latte, en morotskaka, en hårfärgsförpackning, en kavaj och sist men inte minst, en Kaj senare är jag hemma! Jättetrevligt har det varit. (: Det känns liksom inte som om det går flera veckor/ månader mellan våra träffar, det är som om det bara gått någon dag. Det är jätteskönt! Så ja, jag hade tänkt färga håret idag, men det blir nog faktiskt imorgon kväll tror jag. Försöka få det lite ljusare.. Och att få bort det röda snart. Hö. Ikväll blir det family guy på projektorn, tror jag.. och godis ;D Haha. Ska dock försöka ta mig ut och fota en sväng när solen står lite lägre på himlen! (:

Ha det så bra så länge (:


dark days and all that comes with it

Hejhej! Ska snart bege mig ner på stan för att träffa Kajpajis! Vi ska ta en "ketchup"fika (catch up) på Waynes som det låter. Mysigt, och trevligt att träffa henne igen (: Och idag är det till och med ganska fint väder, hallelujah. Om det fortsätter vara så fint ska jag nog ta en längre kvällspromenad sen och ha med mig systemkameran.. :D

Nej, hörs lite senare!



this ain't no place to be if you're planning on being a star

Godmorgon! Uppe med tuppen idag, och kanske lite tidigare än då till och med. Ganska skönt, för då vet jag att jag kommer kunna sova riktigt bra inatt i alla fall. Höhö. Jocke är påväg hem till sin mamma nu, och jag tänkte sätta mig och spela lite. Finns det mer att göra en sån här tråkig morgon? Nää, va. ^^


Men ja.. hörs lite senare! <:


there and back again

Hallå! He, lång dag har det varit, och nu är jag hemma i Sundsvall igen. Och jag har även med mig Jocke hem, hurra! :D Utan tvekan en av de bästa som finns. Har haft en bra, men lång dag i hudik. Träffat Mia (och uppenbarligen Jocke), Ida och deras respektive också, alltid trevligt! Jag och Mia tog en fika först, sen lite senare blev det att jag och Jocke gick till dem innan vi åkte till Sundsvall. Och jag har köpt mängder med godisremmar.. men det finns inte så många kvar.. Hehe. Muumma. :D

Näää, jag ska nog ta och gå och lägga mig nästan.. tror jag. Men vi hörs imorgon! (:


reach out and touch fame

Godmorgon! Sov lite längre idag än igår, tänkte inte sätta mig och plugga nu. Däremot så sitter jag och äter frukost och tänker spela lite :D Hehe. Senare idag ska jag åka med Fredrik till Hudik, gå en sväng på marknaden och köpa godis (!), träffa Erika (förhoppningsvis), Mia och sen lät det som om Jocke ska komma ner! :D Ser fram emot det. Dock så blir det nog mycket tid att bara sitta av på Brandgaraget, så då tänkte jag ta med så jag kan plugga där. Låter bra va? :D Hehe.

Nää, nu ropar morronkaffet på mig. Hörs lite senare!


can i die with you so i can never grow old?

..det liksom, fattas något..

sex and the city 2

Hallå! Seeg kväll, känns som om dagen har varit hur lång som hellst. Är på supermyshumör, men ja.. Inte ens Mitzi vill mysas, nej hon ska bara busa och bråka med LasseMaja nu. Så det blir jag.. och jag.. och jag.. och family guy.. och sen blir det Sex and the city 2! Då känns det säkert bättre <x



i'm leaving, i'm screaming, i'm dreaming

Hejhej! Puuh, det är verkligen svårt att lägga upp en bra behandlingsplan måste jag säga! Patienten har utöver schizofreni psykos även diabetes typ 2. Den medicin jag tänker mig, eftersom att hon är 65 år gammal och då antagligen har varit sjuk större delen av livet är Klozapin, som är bland den tyngsta medicinen som finns. En biverkning av den är att den hämmar produktion av vita blodkroppar, dvs att immunförsvaret försämras och därför måste patienten regelbundet ta blodprov. Kanske inte en bra kombination med diabetes? Jag skulle även vilja ge henne en medicin som heter Orazepam, som är en sömntablett, men som även lindrar ångest och oro. Dock är denna starkt beroendeframkallande. Fast å andra sidan, hon är så pass gammal att det kanske inte spelar någon roll. Jäkla svårt. Och regelbunden motion måste hon ha, promenader är min första tanke- sen måste hon ha en massa andra sociala träningar och sånt.

Ääääh, jag tror jag ger mig för idag! Tror inte det är så mycket kvar som jag måste ha med nu, så jag tror nästan jag tar resten imorgon. Sen kan jag finputs lördag eller söndag. Blir nog bra det! Det snurrar så mycket i min skalle nu, så jag känner bara för att spela eller kolla på tv eller nåt. Höhö. Jaja, hörs senare då <:


and i wish i could feel it, the feeling of belonging

Hejhej! Alltås shit vad skumt det är med schizofreni; i "normala" fall (och kom ihåg att det är 1 av 100 som får blir sjuk) så debuterar sjukdomen sen ungdom, eller som vuxen. Men det finns även något som heter "childhood schizsophrenia", dvs att barn får det, de föds med det. Jag kikar på dokumentärer nu om en tjej som idag är 7 år och som blir medicinerad med den tyngsta antipsykos medicinen som finns, som i vanliga fall är sista utvägen för vuxna med schizofreni. Det är helt galet, hon är verkligen sjuk och har hallucinationer, hör röster etc. Verkligen galet. Men det ger en stor insikt om hur mycket sjukdomen faktiskt kan förstöra, för de vuxna som behandlas blir oftast isolerade, men det kan man inte göra på samma sätt med ett litet barn.

Nej, jag ska kika vidare och dricka kaffe och så. Hörs senare!


this beautiful tragedy is crashing into me

Godmorgon! Hm, vaknade strax innan nio av att Mitzi var på lådan.. Hon är riktigt högljud ibland när hon går på toa, hehe. Men det var ju bra, så kan jag börja plugga typ nu. Måste bara hinna vakna till lite. Ska även göra kaffe.. i mängder! Och jag ser fram emot den här pluggdagen, plugga så mycket som möjligt om så mycket som möjligt för att sen skriva kortfattat om det som ska vara med. Det gillar jag! För då kan jag vara mer objektiv och granska vad som faktiskt är väsentligt att ta med och inte.

Funderar på att göra lite frukost också, en stoor frukost. Behövs mycket energi för att orka med att ta in så mycket information. Faktiskt!

Ha en trevlig dag, så hörs vi!



it's hot as hell in here, everybody must've lost control

Hallå! Tagit en jääättelång dusch, läst True blood och kikat på idol.. Happ, snart sängen då (x Är alldeles för trött för att plugga nu, får göra det imorgon! Kliva upp tidigt, äta frukost och lyssna på musik.. Blir som gymnasietiden, yay! :D Haha. Nu ska jag dricka en massa té och kika på när Fredrik spelar Wow tror jag.. Det lutar ditåt i alla fall. Menmen, ni får ha en bra kväll! (:


i think of love, it feels like fire

Hallå! Jaa, hemma sen en stund tillbaka nu. Var jättetrevligt att träffa gruppen, känns jättebra! Och jag trivs så bra med dem också! :D Kunde inte riktigt göra så mycket för att vi inte kunde komma ut på internet, så vi får helt enkelt försöka göra så mycket som möjligt själv och sen sammanställa allt på måndag. Men det blir nog bra det med! Träffade Mia en stund med, hurra! :D Ska träffa henne på fredag igen. Blir kalas! Nu sitter jag och tar det lugnt ett tag bara, sen ska jag ta och plugga lite. Tänkte inte göra så jättemycket idag, utan göra nästan allt imorgon så jag kan vara ledig resten av veckan. Men ja, om jag kommer in i det är det ju dumt att sluta. Vi får se helt enkelt!

Nej, hörs lite senare!


our day off, but whatever

Godmorgon! Jag har just ätit frukost nu, en god stor frukost; vaniljfil med rågfras + en knäckebrödsmacka med ost + annanas + annanas/ apelsinjuice och en kopp kaffe! Muumma :D Idag (och resten av veckan) är vi lediga från skolan, men snart ska jag bege mig ner på stan för att träffa min grupp. Vi ska göra ett manus till rollspelet vi ska göra, lägga upp en behandlingsplan för vår schizofrena patient och förhoppningsvis kommer vi skriva klart nästan hela rapporten. Vi ska träffas på Waynes, tänkte satsa på en chai latte där! Haha. Och sen så kommer Mia till Sundsvall, så jag hoppas verkligen jag hinner träffa henne också!

Nej, jag ska kika lite på nyhetsmorgon och dricka upp kaffet innan jag ska börja sminka mig och så. Ha det bra, så hörs vi senare!


let me kill you where it hurts

Ååh, har just kollat på Shutter Island.. Helt gaalen film ju! Shit alltså. Lite lustigt för jag läste lite om psykofarmaka precis innan jag kikade på filmen och det kom fram just under 50- talet, där filmen utspelar sig. Tungt som fan, men det är intressant. Ska snart fortsätta läsa lite mer om psykofarmaka och diabetes och annat skojj. Kan dock inte bestämma mig för om jag ska lägga mig i sängen eller om jag ska sitta i soffan.. Hmm, vilket problem! xD Höhö.



My pain is not ashamed to repeat itself

coffee (and cinnamon) will be my drug

Hallå! Nu är jag hemma igen efter en lång dag i skolan. Har just druckit kaffe och ätit kanelknäckebröd. Awesome! Är supertrött nu, dock. Beroendeläran imorse var jätteintressant, faktiskt. Det var mest inriktat på alkohol, men lite grann på droger också. Sedan hade vi en ganska lång håltimme, så först satte min grupp oss och bollade lite idéer och så till grupparbetet och sen gick vi till en av tjejernas lägenhet och var där till vi började med nästa föreläsning; metabola syndrom. Det var mest diabetes det handlade om. Inte lika intressant, men absolut bra att kunna och jag kommer säkert stöta på det många gånger. Jag ska ta och läsa lite i mina böcker om schizofreni igen (kan aldrig läsa för mycket), men jag måste även kika på hur det kan vara i samband med diabetes typ 2 och en massa annat. Talk to ya later!


i know how this will end, so i'm turning away now

Godmorgon! Uuh, tråkigt väder ute nu, fast de säger att det ska bli soligt.. Hm, vad svårt det blev med kläder nu (x Ehe, jaja. Jag ska snart börja göra mig iordning och fixa kaffe och så, sen bege mig ner mot universitetet. Idag ska det vara två föreläsningar, första är beroendelära och den andra är metabolasyndromet.. om jag inte minns helt fel. Ska bli riktigt intressant! Menmen! Ni får ha en bra dag, så hörs vi senare!


psychiatry

Hallå! .. Puuh, har i en och en halv timme nu läst i boken Psykiatri (typ en bibel skulle jag vilja påstå!) om schizofreni. Uppgiften vi ska göra nu, så blev min grupp tilldelad en patient som har psykos schizofreni- och det finns så sjuukt många olika undergrupper till schizofreni, och det finns olika teorier och olika symtom beroende på vilken teori man väljer.. ja, jättemycket är det i alla fall. Riktigt intressant, hur som. Men, det gäller nog att hålla sig skapligt objektiv annars kommer jag nog själv tro att jag är schizofren, höhö. Näää, det räcker med mina diagnoser tror jag ;D Ska läsa klart sista sidorna nu innan det är sovadags. Börjar kvart över åtta imorgon, föreläsning. Trevlig kväll allihopa!


books makes me excited.. is that weird?

Wii, jag har fått hem mina fina böcker idag! :D Är verkligen superpeppad nu! Haha. Undrar vad jag ska börja med? Alla låter så intressanta.. Skumma igenom kapitel bara. Får nog bli så. Men det verkar bli middag först- det kan vara bra så jag har nåt att ta av ;D Ehehe. Jaja. Bra dag idag, fick körkortstillstånd, böckerna, kort dag i skolan, och jag lyckades få en ny kompis tror jag- poäng till Emily- plus att det är awesome väder idag! :D

Haha. Nää, jag kan inte vänta längre, det kliar i fingrarna på mig nu- jag ska sätta mig och läsa!



i'm gonna get my license!

Hallå! Ska strax springa ut genom dörren, eller ja.. om en kvart eller så. Väntar på att kaffet ska bli klart! Men veet ni vad som trillade ner i min brevlåda idag?! :D Från transportstyrelsen! Haha, jag har fått beviljat tillåtelse att ta körkort! Haha, ansökte om körkortstillstånd maj 2009, och har varit tvungen att skicka in 3 läkarintygelser om att min medicin inte kommer  vara problem, att jag inte kommer svimma och grejjer. Haha, äntligen! :D

Ehee, tänkte i alla fall slänga upp en bild på "dagens outfit" och beviset från transportstyrelsen! Ha en bra dag!



and good morning to y'all

Godmorgon! Igår fick jag en impuls att köpa hem pizza och dega i soffan resten av kvällen, så det gjorde vi! Köpte pizza, åt pizzan och satte igång projektorn och kikade först på True blood, sen på family guy. Hela kvällen! Skönt som fan var det :D Haha. Idag börjar vi klockan 13, vi har bibliotekskunskap.. fattar inte riktigt vad det är, men :P Blir säkert bra. Höh. Men, jag ska börja med att dricka lite kaffe och kolla på tv en stund, hörs lite senare!


can you hear the thunder

Hejhej! Jag längtar verkligen till det blir riktig höst så jag kan gå ut och fota.. Har inte fotat sen i våras, typ. Bara en massa egobilder och sånt, men. Det räknas inte ^^ Hittade en bild som är nästan två år gammal nu, men jag gillar den ändå. En låång promenad med kameran, och sen komma in och dricka kanelté och mysa under en filt.. hehe, det längtar jag till! Fast istället så sitter jag och spelar wow nu. Men, det är kul det med ;D


my promise is that my promise is a lie

Godmorgon! Blev god mat igår och trevligt med mammsen och pappsen. Fredriks storebror kom han med, vilket också var trevligt! Jag åt i alla fall så mycket mat så att mitt linne blev för litet, höhö. (x Men det var gott. Blev mycket B&J's kvar.. hehe- kommer nog ta lite glass senare. ;D Men nu har jag matat katten, gjort en kopp té och satt igång musik.. ja, men då spelar vi väl lite wow då! (:


walk walk walk

Hejhej! Ja, spelade någon timme sådär (snart 70 med min Death Knight, yay!) sedan gick jag på en liten promenad med Mitzi. Först tyckte hon att det var jätteläskigt, men sen så! Jäklar vad hon traskade på. Haha, tur att hon tycker om mig så mycket så att hon följer med in igen :D

Mina föräldrar kommer på middag ikväll, så jag och Fredrik ska åka och handla nu. Så att allt finns och så. Blir supertrevligt!


couldn't take the blame, sick with shame

Godmorgon! Aah, sovit som en stock hela natten. Riktigt skönt! Minns knappt att Fredrik kom hem, höhö. Nu sitter jag och äter lite frukost. Ska nog köra igång lite kaffe snart. Och jag ska spela wow! ;D

Hörs lite senare! (:

sleeping beauty

Hejhej!.. Höhö, har just vaknat igen; tydligen så somnade jag och har sovit i nästan fyra timmar! Höhö riktigt skönt var det i alla fall. Tur att det är lördag imorron. Nu står jag och kokar pasta och steker falukorv.. ska ta lite bea till det, grönsaker och ketchup. Kan det bli bättre? :D Haha. Såklart blir det tv:n med det!

Nää, kommer nog inte orka med datorn mer ikväll, men vi hörs imorron! (:

i will turn myself around

Hejhej! Blev en riktigt kort dag idag, vi var klara kvart över tio eller så. Ganska dålig föreläsare, jag har verkligen blivit bortskämd med mina gamla lärare som var super på föreläsningar. Men det var mycket jag hört idag, nästan allt hade jag haft i Ledarskapen så det var mest repetition. Men det är ju alltid bra det med. Hon föreläste om Freuds olika teorier (bara i stora drag) och sen pratade hon lite om kriser, vilket jag också hade i Ledarskapen. Menmen. Upptäckte att jag och Jannica har ganska mycket gemensamt på djupare plan också- skönt att kunna prata med någon liksom på riktigt. Tankar och så- gillar henne bara mer och mer! :D Höhö. Nej, jag ska spela lite Wow nu, hoppas på att min skolböcker kommer idag!


you changed my name, but i will pass it on to you

Godmorgon! Puuh, verkar bli fint väder idag. Hurra. Har en föreläsning idag, utvecklingspsykologi. Kommer nog bli riktigt intressant. Jag hoppas jag får hem mina böcker idag. Hoppas att grupperna blir tilldelade sina patient fall som vi ska studera, så vi kan komma igång. Jaja. Kikar lite på nyhetsmorgon medan jag äter frukost. Måste sätta igång med kaffet snart, och fixa håret!


you're just pretty on the outside

memories are driving me insane
i'm afraid
i might loose you
my only one
- be strong

of course, duuh

Hallå! En tråkig föreläsning kan vi ju konstatera- men jag lärde mig något i alla fall. Hade hört en del av det hon pratade om, men det var mycket nya termer och sånt som jag inte hört förut. Givande! Kort dag. Känns lite dumt att jag inte kan använda tiden nu till att plugga, men jag har varken fått mina böcker eller fått uppgiften eller nåt, så ja.. En lugn eftermiddag och kväll blir det. Har suttit ute när jag kom hem, Mitzi var med hon också. Det tyckte hon om! (: Haha, och gissa vad jag hade fått hem idag? Röstkort. Yay. Suger stenhårt att jag inte får rösta i riksdagen, men så är det väl. Får väl rösta till landstinget och kommunen istället. <:

Nää, tror jag ska ta och kanske läsa lite nu faktiskt. (: Hörs lite senare!


full steam spacemachine

Godmorgon! Klev upp lite tidigare idag för att duscha, riktigt skönt. En varm dusch gör verkligen susen när det är kyligt på morgonen. Äter lite frukost nu och kikar på nyheterna. Ska snart börja torka håret och sånt, göra kaffe och sedan bege mig ner på universitetet för föreläsning- "Hälsa ur ett helhetsperspektiv" eller någon sånt. Kul kul kul! :D Undrar när vi börjar med grupparbetet.. det ska vara klart om typ två veckor. Men ja, det blir nog nu om dagarna. Hur som. Äta frukost, nyheter. Hörs senare!


trapped in this hood

Hejhej! Nu är jag hemma igen, supertrött och vill bara lägga mig. Men jag tänkte slänga upp bilder på senaste nytt, eller vad man ska kalla det ;D




(ja, det står en Moderat påse i bakgrunden, men tro mig; den ska slängas. Fick den mer eller mindre slängd i ansiktet..)

how funny it is

Hallå hallå! Äh, jag följde med till Hudik ändå. Åkte till skolan och hälsade på, shit vad jag saknar lärarna och min gamla klass. Men, jag tror faktiskt att det kommer bli lika bra på Miun, faktiskt. Det är liksom dax att göra något annat, även om jag alltid kommer minnas min gymnasietid med otrolig glädje. Gick på stan här (överstökat på typ en halvtimme) och blev en tröja rikare. Yay. Tänkte visa den sen, men det går ju inte nudå när jag är här. Just nu ångrar jag mig lite, för jag har absolut inget att göra. Känner att jag hellre hade varit hemma och myst ner mig i soffan med en bra bok eller så..... Jaja. Blir en sen kväll idag antar jag.

Men, ja.. Ni får helt enkelt vänta till ikväll med att se prylarna jag köpt idag! ^^

the feeling inside of me, it makes me feel good

Hallå! Just (eller ja, för en liten stund sen i och för sig..) kommit hem för denna dag. Världens tråkigaste föreläsningar i alla fall, det var liksom bara vad de olika utbildningarna inom Hälsovetenskapsinstitutet gör, vilka ämnen de läser och så. Det var kul att höra om min egen utbildning, vid nio, resten av dagen var bara tråkig. Men ändå, mitt i allt det där så kände jag mig riktigt bra när jag satt där. Jag kommer någon dag komma ut och göra skillnad i människors liv, hjälpa dem och förhoppningsvis skapa motivation och viljan att bli frisk. En dag kommer jag bli den där som min förra psykolog var för mig, och som dietisten var; så mycket de hjälpte mig kommer jag någon dag hjälpa någon annan- det känns stort.

Jag tänkte i alla fall att jag skulle presentera den där tjejen jag skrivit lite om; Jannica heter hon, jättetrevlig och driven tjej. Riktigt glad för henne dessa dagar! Var ner på stan en stund när vi slutat och köpte en termomugg (!) och ett skrivblock. Tänkte visa en bild sen! ^^ Nu ska jag dricka kaffe!


breakfast club

Godmorgon! Jag sitter pigg och glad och äter frukost. Kikar på nyhetsmorgon. Awesome. Måste snart göra mig klar och gå, börjar tidigt idag med. Vi ska ha föreläsningar fram till tolv, tror det är någon form av introduktioner/ presentationer av hela hälsovetenskapsinstitutet som jag tillhör. Blir säkert bra. Får se om jag ska åka iväg på mer efter det, eller om jag ska satsa på att åka med Fredrik till Hudik och kanske försöka fika med någon :D Ehe. Vi får se, tror det kanske kan vara bra att gå på något med klassen idag. Om det är någon som ska dit, annars är det lite onödigt. Men. Ja, jag ska klä på mig och så nu, hörs senare!


RSS 2.0